Tento rok, 21. júna sa v Ostrom Grúni – časť Segetov štál konal už deviaty  ročník podujatia s názvom „Majstrovstvá v cheap beats by dre  kosení ručnou kosou“. Toto podujatie organizuje obec Ostrý Grúň  v spolupráci s BBSK – Pohronským osvetovým strediskom už od roku 2005 a z roka na rok sa teší čoraz  cheap beats by dre uk väčšej obľube a návštevnosti. Účastníci sa pekne zapotili, kosili  totiž starou dobrou ručnou kosou.   Ani tento rok tomu nebolo inak: príjemná atmosféra, bohatý kultúrny program a zaujímavé sprievodné podujatia charakterizovali už 9. ročník týchto hollister outlet  majstrovstiev. Žiadne motorové kosačky, žiadne technické vymoženosti. Účastníci sa pekne zapotili, kosili  totiž starou dobrou ručnou kosou. Na tento ročník zavítalo aj niekoľko poslancov Národnej rady SR. Tí odvážnejší si zmerali beats by dre uk  sily so zručnými dedinčanmi. hollister Pas Cher  Najmladší účastník majstrovstiev mal deväť rokov, najstarší 82 rokov. S kosením sa začalo už ráno o desiatej hodine. Kosci  boli zoradení  do piatich kategórií:

· ženy

· kosci do cheap beats by dre 18 rokov

· kosci do 60 rokov

· kosci nad 60 rokov

· starostovia a politici

Súťaže sa zúčastnil aj náš člen občianskeho združenia – prvokosec Mgr. Ján JenčoK nálade návštevníkov beats by dre uk prispel aj bohatý sprievodný program, v ktorom vystúpila skupiny Fragile,  Freqency  a skupina Brisk.
Podujatie, otváralao naša najmladšia generácia slávnostným pochodom detí z materskej školy a živým znázornením našich tradícií prostredníctvom detí z detského folklórneho súboru Hronček zo Žiaru nad Hronom. Keďže spev neodmysliteľne patril ku koseniu, súťažiacich povzbudzoval spev speváčok z folklórnych skupín Grúnčanka a Vtáčnik

Okrem toho mohli návštevníci obdivovať ukážku tvorby ľudových remeselníkov. Deti sa zase zabavili pri jazdení na koni, nafukovacom hrade alebo maľovaní na tvár. Nechýbala ani traktorová show, detský zábavný park a  tvorivé dielne. Samozrejme nesmeli chýbať ani stánky s bohatým občerstvením. Podávali sa klobásy, halušky, hot-dogy, a v našom  vojenskom stane bio–kapustnica. Okrem vône kapustnice priťahoval náš stan aj účastníkov podujatia, ktorí si mohli pozrieť filmy o UEV beats by dre sale Vtáčnik, UEV Tríbeč a faune a flóre oboch pohorí. Upútala aj prezentácia území európskeho významu v trenčianskom a nitrianskom kraji.

I keď sa počasie  chvíľami menilo zo slnečného na ufúkané, ani trochu to neubralo na dobrej nálade návštevníkov.Už teraz tešíme na ďalší ročník tohto zaujímavého podujatia v prekrásnom prostredí kľakovského regiónu.

V.M.